Yeni dijital platform

Yeni dijital platform MAHALLAE, sivil topluma takdim edildi

Sivil katılım için öncü bir platform olan Mahallae’nin ilk hali,  24 Temmuz 2013 günü Dayanışma Evi’nde resmi olarak halkla tanıştı.

Etkinlik, Mahallae fikrinin yaratıcıları tarafından gerçekleştirildi. Mahallae yeniliği ve dijital teknolojiyi içeren, hem sivil toplumun hem de topluma pozitif bir değişim getirmeyi amaçlayan bireylerin kullanabileceği “dijital bir mahalle” olarak tasarlanmıştır. Bu dijital mahalle sadece Kıbrıs’a değil, aynı zamanda Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta ve Doğu Avrupa bölgelerine de ulaşmayı hedefliyor. Etkinlik sırasında, yaratıcı ekip platformu tanıtırken, davetlilerse platformu öğrenme ve Mahhallae’de kullanılacak çeşitli interaktif araçları deneme şansı verdi.

Etkinlikte konuşma yapan, Bilgi ve İnovasyon Sorumluları Mehmet Erdoğan ve   Ellada Evangelou, bu proje hakkındaki heyecanlarını dile getirdiler. Erdoğan, “Topluma, Mahallae platformunun tadına bakabilecekleri bir fırsat yaratabildiğimiz için çok heyecanlıyız,” diye konuşurken Evangelou, “ Platform tamamlandığında sadece oyunlar, videolar, uygulamalar gibi interaktif araçları içermekle kalmayacak, bölgeler arası sivil toplumun işbirliği yapabileceği bir alanda sağlayacak” diye ekledi.

UNDP-ACT program manejeri Christopher Louise de etkinlikte bir konuşma yaparak, “Kıbrıs bölgelerarası işbirliğini sağlayabilmek ve böylesine dinamik bir platformu yaşama geçirmek için, hem 30 senedir yaşanan sivil toplum deneyimleri hem de, şu anda bir geçiş aşamasında olan birçok Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa ülkelerinin ortasında olan stratejik konumu dolayısı ile mükemmel bir adaydır.” diye belirtti.  Mahallae platformunun hayata geçirilmesi UNDP-ACT ve Kıbrıs sivil toplumunun uzun süredir devam eden işbirliği sonucunda gerçekleşmiştir. Management Centre ve NGO Support Centre katkılarıyla Mahallae, bazıları resmi bazılarıysa vatandaş inisiyatifleri olan Tarihsel Diyalog ve Gelişim Merkezi (AHDR), Kıbrıs Toplum Medya Merkezi, Arabulucular ve Çatışma Çözümlemesi Eğitmenleri, Youth Power ve Dil Köprüsü gibi grupları örgütleri de biraraya getirmiştir. Mahallae hakkında daha fazla bilgi için Mahallae Facebook Sayfası’nı ziyaret edebilirsiniz. ENGAGE’in Proje Manejeri George Andriotis, “Mahallae sivil katılımcıların yıllar içinde ne kadar çok çalıştıklarını gösteren mükkemmel bir kaynak. Aynı zamanda başka ülkelerde de sivil katılımda bulunan insanlara güzel örnek olabilecek bir tasarım. İnsanların güçlerin birleştirdiklerinde ne yapabileceklerini gösteren yenilikçi bir araç” diye konuştu.

Kültür & Sanat Haberleri