1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. St Peter & Paul Katedrali 'sanatevi' olacak
St Peter & Paul Katedrali sanatevi olacak

St Peter & Paul Katedrali 'sanatevi' olacak

Gazimağusa’da Buğday Camii olarak bilinen tarihi yapı Saint Peter & Paul Katedrali’nin müze ve sanatsal - kültürel etkinliklerde kullanılmasına ilişkin protokol imzalandı.

A+A-

Gazimağusa’da Buğday Camii olarak bilinen tarihi yapı Saint Peter & Paul Katedrali’nin müze ve sanatsal - kültürel etkinliklerde kullanılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Camide gerçekleştirilen törende Limasol Türk Kooperatif Bankası Ltd Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler ile Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp protokole imza koydular.

İmzalan protokolle Limasol Türk Kooperatif Bankası Ltd. tarihi mekanda düzenlenecek sosyal ve kültürel etkinliklerin sponsorluğunu üstlenmiş oldu.

Bankanın, Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu bünyesinde yürüttüğü Kültür Mirasını Koruma Projesi kapsamında sponsorluğu üstlendiği bildirildi.

KAYALP

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp imza töreninde yaptığı konuşmada, projenin Gazimağusa kültürüne önemli katkı yapacağını belirtti.

Kayalp Limasol Türk Kooperatif Bankası Ltd ile Gazimağusa kültür mirasının korunması ve kentin turizm albenisinin artırılmasıyla ilgili projede mutabakat sağladıklarını söyledi.

Kayalp, Amnerikan yardım kuruluşu USAID tarafından caminin bir süre önce restore edilerek çökme tehlikesinin ortadan kaldırıldığını belirterek, protokolle kentin turizm albenisinin artacağı gibi yeni bir kültür sanat merkezi yaratılmasıyla önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Limasol Bank ile ülkenin geleceğiyle ilgili örnek bir projede işbirliği yaptıklarını ifade eden Kayalp, tarihi mekanı yaz aylarından önce kültür sanatın hizmetine sunmuş olacaklarını söyledi.

KEMALER

Limasol Türk Kooperatif Bankası Ltd Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler, banka olarak finansal faaliyetlerden elde ettikleri gelirin bir kısmını, ülkedeki çevre, spor, kültür ve sanat projelerinde çeşitli paydaşlıklara ayırdıklarını söyledi.

Kemaler, Gazimağusa Belediyesi’nin uzun zamandır paydaşlık yaptıkları en önemli kurumlardan biri olduğunu belirterek, projenin ülke turizmine katkı sağlaması dileğinde bulundu.

(tak)

Bu haber toplam 2251 defa okunmuştur