1. YAZARLAR

  2. Sami Özuslu

  3. Talat’ın yol haritası
Sami Özuslu

Sami Özuslu

Talat’ın yol haritası

A+A-

 

Tam 10 yıl aradan sonra yeniden Genel Başkanlık görevini devralan Mehmet Ali Talat ile birlikte CTP-BG’de yeni bir dönem başladı.
Dün toplanan CTP kurultayında yaptığı konuşma, Talat’ın parti ve ülke yönetimiyle ilgili ciddi tespit, değerlendirme ve özeleştiriler yaptığının bir göstergesiydi.
Adaylığını açıklarken sıraladığı ilkeler manzumesiyle birlikte okunduğunda, Mehmet Ali Talat’ın yeni süreçte CTP’de ‘ipleri eline alma’ niyetinde olduğu anlaşılıyor.
CTP’yi CTP yapan ‘disiplin’, ‘ilkelilik’, ‘birlik-bütünlük’ gibi temel unsurlarda partinin yaşadığı zafiyetlerin üzerine gitmek, ‘çıkarcılar’ın partide etkin olmasının önüne geçmek, ‘iç kavga’ları sonlandırmak, hükümet dönemlerinde siyaseti içten içe kemiren ‘istihdam’ ve ‘terfi’ mekanizmalarını durdurmak gibi hedeflerin Talat’ın ‘yol haritası’nda yer aldığını anladık söylediklerinden…
Buraya kadar her şey güzel...

**

Zaten işin zorluğu da bundan sonra başlıyor.
CTP kurultayında dün Talat’tan önce Özkan Yorgancıoğlu konuştu, önemli mesajlar verdi.
İşte Talat’ın ‘yol haritası’nın önündeki o ‘zorluk’lara ilişkin ipuçları o konuşmada vardı!
Ne dedi Özkan Yorgancıoğlu?
‘CTP’nin başarısızlığına oynayanlar’dan söz etti!
‘Alınan kararların uygulanmasını engelleyenler’i anlattı!
‘Aday saptama süreçlerinde ve seçim atmosferinde CTP’nin adayı kaybetsin diye çaba sarfedenler’ olduğunu ima etti.
Ve zaten Talat da Yorgancıoğlu’ndan sonra çıktığı kürsüde bu söylenenlere hak verdiğini dile getirdi, sonra da “CTP’de bunlar olacak şeyler değil” dedi.
Gerçekten de CTP’de ‘olmayacak şeyler’ oluyordu çünkü uzunca bir süredir…

**

CTP’liler Talat’ı dinlerken ve o tespitleri sıralarken sık sık alkışla kestiler konuşmasını…
Şimdi sıra Talat’tadır.
Söylediklerini hayata geçirmek, zafiyete uğrayan disiplini yeniden tesis etmek, partideki ‘çok parçalı’ ve ‘dağınık’ görüntüyü ortadan kaldırıp ‘birlik’ ve ‘bütünlük’ için gereğini yapmak, hükümet dönemlerinde kuyruğa giren ‘çıkarcı’ kesimleri temizlemek, 1970’te bir avuç aydının TMT’ye ve ‘derin devlet’e rağmen kurduğu, sonraki yıllarda bir avuç solcunun her türlü baskı ve tehdide rağmen sosyalist çizgiye yerleştirdiği CTP’yi kişisel kariyer ve tatmin yeri haline çevirmek isteyenlerin hırslarını törpüleyebilmek, Talat’ın önündeki zorlukların temelini oluşturuyor.
Kuşku yoktur ki Talat’ın elinde sihirli değnek falan yoktur ve ne kadar tecrübeli, ne kadar kabiliyetli olsa da, tüm bunları başarabilmesi ‘iyi bir ekip’le ve ‘herkesin iyi niyeti’yle mümkündür.
Bir başka deyişle, Talat yeni döneme ilişkin ilk sınavını ‘ekip’ kurarken verecek.
‘Herkesin iyi niyeti’ konusu ise biraz daha uzun vadeli bir mevzu…

 

Bu yazı toplam 2389 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar