1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Tatar: “Meclis ve halktan hiçbir şey gizlenmemeli”
Tatar:  “Meclis ve halktan hiçbir şey gizlenmemeli”

Tatar: “Meclis ve halktan hiçbir şey gizlenmemeli”

UBP Genel Başkanlığı’na aday olacağını açıklayan Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, “iddia edildiği gibi Kıbrıs konusunda bir antlaşmaya doğru gidiliyorsa artık KKTC Meclisi ve halktan hiç bir şey gizlenmemesi gerektiğini” söyledi.

A+A-

UBP Genel Başkanlığı’na aday olacağını açıklayan Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, “iddia edildiği gibi Kıbrıs konusunda bir antlaşmaya doğru gidiliyorsa artık KKTC Meclisi ve halktan hiç bir şey gizlenmemesi gerektiğini” söyledi.

Yazılı açıklama yapan Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Meclise bilgi vermeye karar verdiğini ifade ederek, “Dinleyip değerlendireceğiz. İnşallah tüm açıklığı ile Rum tarafı ve bizim önerilerimizi öğrenme ve dinleme fırsatı buluruz” dedi.
Cumhurbaşkanı’na sorular yönelten Tatar, soruları şöyle sıraladı:
- Yönetim ve Güç Paylaşımı konusunda nelerde uzlaşıldı, nelerde uzlaşılmadı. Dönüşümlü başkanlık ne olacak?
- Varılacak anlaşma Avrupa Birliği’nin birincil hukuku olacak mı?
- İki kesimlilik nasıl korunacak?
- Toprak kriterlerimiz nedir?
- Mülkiyet kriterlerimiz nedir? Bizim Mülkiyet Komitemizin başında kim var? Bu önemli komitenin üyeleri kimdir, kariyerleri nedir?
- KKTC Devleti’nin tüm partilerinin yer aldığı gelmiş geçmiş tüm hükümetler döneminde verilen KKTC tapuları ne olacak?
- Çözüm için bir geçis dönemi öngörüyor musunuz? Bu dönemde işler nasıl yürüyecek?
Ersin Tatar, herkesin gözünü dört açması, halka yalan yanlış, umutlandırıcı şeyler söylemek yerine gerçeklerin söylenmesi gerektiğini dile getirdi ve şöyle devam etti:
“Rum tarafı dönüşümlü başkanlığı kabul etmiyor. Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamına karşıdır. Kıbrıs Türkü’nü koruyacak, bir sıkıntı doğması halinde hemen müdahele edebilecek sayıda askerin burada kalmasını istemiyorlar. Avrupa Birliği müktesebatını kullanarak, iki kesimliliği ortadan kaldırmak istedikleri nettir. KKTC vatandaşlarını ‘1974 sonrası Türkiye’den gelip yerleşenler ve 1974 öncesi burada yaşayanlar ve onların çocukları’ olarak ayrıma tabi tutup 74 öncesi gelenlerin geri gitmesini talep ediyorlar.

Mülkiyette ortaya koydukları görüşler KKTC nüfusunun nerdeyse dörtte üçünü olumsuz olarak etkileyecek, bizleri bir anda taşınmaz mallar bakımından bir komisyonun kararını bekleyen, hiç bir inkişaf, alım-satım yapamayacak duruma düşürecek niteliktedir. Toprak olarak ise şu andaki topraklarımızın yaklaşık dörtte birini talep ediyorlar.”(tak)

Bu haber toplam 1854 defa okunmuştur