1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Tatar, ÜZÜLDÜ !..
Tatar, ÜZÜLDÜ !..

Tatar, ÜZÜLDÜ !..

Tatar: “EL-SEN’in çıkıp da Maliye Bakanlığı ile düelloya girmesi doğru değil...”

A+A-

 

 

 



Maliye Bakanı Ersin Tatar, Kıb-Tek’te yaşanan sorunlarla ilgili El-Sen’in çıkıp da Maliye Bakanlığı ile “düelloya” girmesinin doğru olmadığını ve bu durumu şiddetle protesto ettiğini belirterek, El-Sen’i “bu düellodan vazgeçmeye”, Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nu ise “bu işe bir son vermeye” çağırdı. 
Tatar, El-Sen’e dost elini uzattığını, Maliye Bakanlığı’nın tahsilatları engellemediğini, Kıb-Tek’e karşı olan yükümlülükleri yerine getirdiğini, Kıb-Tek’in bağlı bulunduğu bakanlığın da Maliye Bakanlığı olmadığını ifade ederek, her geçen gün gelişen ve büyüyen KKTC’de elektrik enerjisine duyulan ihtiyacın daha da arttığını, bu yüzden maliyetlerin düşürülmesi için farklı enerji üretim kaynaklarının artırılması gerektiğini kaydetti. 
Anavatan Türkiye’de kömür, baraj, rüzgar ve güneşten elektrik enerjisi üretildiğini, bu elektrik enerjisinin de, KKTC’ye su hattı ile birlikte gelmesini savunduğunu ifade eden Tatar, söz konusu enerjinin ülkeye gelmesiyle birlikte elektrik enerjisinin ucuzlayacağına inanç belirtti. 
TAK muhabirine Kıb-Tek ile ilgili yaşanan sorunlar hakkında açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Ersin Tatar, Kıb-Tek’te örgütlü bulunan El-Sen’in, Kıb-Tek’te yaşanan sorunlarla ilgili çıkıp da Maliye Bakanlığı ile düelloya girmesinin doğru olmadığını ileri sürdüi. 

 

“KIB-TEK YÖNETİMİ BU İŞE BİR SON VERMELİ”
Tatar, Kıb-Tek’in bir Yönetim Kurulu ve bağlı olduğu bir bakanlığın bulunduğuna dikkat çekerek, bütçelerin sadece Maliye Bakanlığı’nın işi değil, hükümet ile ilgili bir mesele olduğuna işaret etti. 
Bütçelerin hükümet kararlarıyla çıktığını, komitelerde muhalefet ve sendikaların temsilcilerinin de yer aldığını anlatan Tatar, Kıb-Tek’te sorunlar bulunduğunu, ancak bu sorunları Maliye Bakanlığı’nın “üzerine yıkmanın” doğru olmadığını, çünkü Maliye Bakanlığı’nın, Kıb-Tek’in yolunda gitmesi için gerekli yükümlülüklerini yerine getirdiğini savundu. 
Kıb-Tek yönetiminin artık bu işe son vermesi gerektiğini, sendikanın Maliye Bakanlığı ile girdiği düellonun etik olmadığını, bunu şiddetle protesto ettiğini söyleyen Tatar, elektrik fiyatlarının çok yüksek olduğunu, bunun da maliyetin yüksekliğinden kaynaklandığına işaret ederek, maliyetlerin düşürülmesi için çalışmalara gidilmesi gerekliliği üzerinde durdu. 
Tatar, Türkiye’den KKTC’ye elektrik enerjisi getirilmesi konusunu mertçe savunduğunu, bunun ülkenin hayrına olacağını, elektriğin ucuzlayacağını ifade ederek, KKTC’de şu anda üretilen elektriğin pahalı olmasında fuel-oil fiyatlarının yüksekliğinin de payı olduğunu, bu yüzden ülkede güneş ve rüzgar gibi farklı alanlardan da elektrik üretilmesi gerektiğini vurguladı. 
Kısacacı elektrik enerjisi üretiminde maliyetlerin nasıl düşürülebileceği konusuna kafa yorulması gerektiğini söyleyen Tatar, Maliye Bakanlığı’nın bütçeye göre Kıb-Tek’e katkı koyduğunu, turizm, eğitim ve tarım alanlarına yaptığı katkının 25 milyon TL olduğunu öne sürdü. 
Tatar, Cratos Otel konusunda yaşanan ödeme sıkıntısının da, otelden alınan çeklerin tahsil edildikten sonra kuruma aktarılması konusunda olduğunu belirterek, tahsilat yapılmadan kuruma ödeme yapılamayacağını kaydetti. 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1141 defa okunmuştur