1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Toplu taşımacılıkta ödemeler mercek altında
Toplu taşımacılıkta ödemeler mercek altında

Toplu taşımacılıkta ödemeler mercek altında

‘Hak ediş fazlalığı’, ‘devleti zarara uğratma’, ‘yasaya aykırılık’ tespiti

A+A-

Ayşe GÜLER

Eğitim Bakanlığı, 2016-2017 yılına ait, toplu taşımacılık sözleşmeleriyle ilgili yapılan ödemelerde ‘hak ediş fazlalığı’, ‘devleti zarara uğratma’ ve ‘yasaya aykırılık’ tespit etti.

Ombudsmanın da hazırladığı rapor doğrultusunda; bakanlık ilk etapta 50 civarındaki dosyanın Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu’nda mercek altına alındığını açıkladı.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel ise incelenen dosya sayısının 40 olduğunu söyledi.

Özyel, araştırmanın tamamlandığını, sözleşmelerin yarısında ciddi bulguların tespit edildiğini aktardı.

Öte yandan Eğitim Bakanlığı, Bakanlık Müdürü Adnan Eraslan ise bakanlığın 2017-2019 yıllarını kapsayan, 2 yıllık 430 taşımacılık dosyasını da yeniden gözden geçirmeye başladığını açıkladı, 60 dosyanın ödemesinin durdurulduğunu belirtti.

Görüş almak için aradığımız Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu’na ise ulaşılamadı.

 

“SÖZLEŞMELERİN YARISINDA CİDDİ BULGULAR VAR”…Özyel, araştırmanın tamamlandığını, sözleşmelerin yarısında ciddi bulguların tespit edildiğini aktardı.

 

Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel:
“Yarısında ciddi bulgular var”

Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel, bazı okullara yapılan taşımacılıkla ilgili 40’a yakın sözleşmenin incelendiğini söyledi.

Özyel, araştırmanın tamamlandığını, sözleşmelerin yarısında ciddi bulguların olduğunu aktardı.

Soruşturmanın devam etmesi nedeniyle bulguların içeriği ile ilgili bilgi vermeyen Özyel, rapor yazımı aşamasında olduklarını kaydetti.

Eğitim Bakanlığı’nın bu soruşturma dışında, başka sözleşmelerle ilgili olarak da taleplerinin bulunduğunu ifade eden Özyel, “Müfettiş sayısı sınırlı, başka görevler var… Tüm bunları değerlendirip, çalışma yapacağız” dedi.

Özyel, raporun tamamlanmasının ardından Eğitim Bakanlığı’na sunulacağını ifade ederek,

“ Raporu Bakanlığa sunacağız, önerilerde bulunacağız. Cezai uygulaması konusunda yasal prosedür gereği Hukuk Dairesi’ne gönderme önerisi de yapabiliriz. Kararı, bakanlık verecek” şeklinde konuştu.

 Eğitim Bakanlığı, 2016-2017 yılına ait, toplu taşımacılık sözleşmeleriyle ilgili yapılan ödemelerde ‘hak ediş fazlalığı’, ‘devleti zarara uğratma’ ve ‘yasaya aykırılık’ tespit etti.

 

 

Eğitim Bakanlığı, Bakanlık Müdürü Adnan Eraslan:
“60 dosyaya ödeme durduruldu, 430 dosya yeniden gözden geçiriliyor”

Eğitim Bakanlığı, Bakanlık Müdürü Adnan Eraslan, 2016-2017 döneminde bazı taşımacılık sözleşmelerinde ‘suistimal’, ‘hak edişten fazla ödeme’ ve ‘devletin zarara uğratıldığını’ tespit ettiklerini söyledi.

Eraslan, yapılan ödemelerdeki yasaya aykırılık nedeniyle 50 civarındaki dosyanın Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu tarafından araştırıldığını aktardı.

Öte yandan 60 dosyanın ödemesinin de durdurulduğunu belirterek, “Örneğin yaptığımız araştırmada alacağının iki misli, ek ödeme yapılan şirketlerin olduğunu gördük” dedi.

Eraslan, Eğitim Bakanlığı’ndaki tüm arşivin Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu ile paylaşıldığını kaydederek, “Ne karar verilecek, bekliyoruz… Kurul, polise mi gidecek, Savcılığa mı göreceğiz” şeklinde konuştu.

Eraslan, bakanlığın 2017-2019 yıllarını kapsayan, 2 yıllık 430 taşımacılık dosyasını da yeniden gözden geçirmeye başladığını sözlerine ekledi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181127101956.jpg

 

Bu haber toplam 2638 defa okunmuştur