1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tören için 190 bin TL harcandı!
Tören için 190 bin TL harcandı!

Tören için 190 bin TL harcandı!

Türkiye, Mağusa Limanı’na X-Ray tarama cihazı hibe etti, cihaz için “saygı duruşu, İstiklal Marşı ve kurdele kesimi” barındıran bir tören düzenlendi, UBP – YDP – DP Hükümeti tören için 190 bin TL harcadı…

A+A-

"Gümrük Konularında işbirliği ve Kaçakcılığın Tespiti ve Önlenmesine ilişkin Protokol" kapsamında Türkiye tarafından Kıbrıs’ın kuzeyine hibe edilen X-Ray tarama cihazı için Mağusa Limanı’nda “tören” düzenlendi.

Törene Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bazı bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, Türkiye’den gelen konuklar ve diğer yetkililer katıldı.

Törende “saygı duruşu, İstiklal Marşı ve kurdele kesimi” yapıldı.

Resmi Gazete’deki bilgilere göre UBP – YDP – DP Hükümeti, tören için 190 bin TL harcadı…

Başbakan Üstel Türkiye ile “en üst düzeyde ilişkiler kurarak” X-Ray cihazını teslim aldıklarını söyledi, “istikrarı sağladık” açıklamasında bulundu. Üstel, “bir bir projeleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

TC Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise, hibe ettikleri X-Ray cihazı ile “KKTC ekonomisi için oldukça önemli bir adım attıklarını” söyledi, cihaz ile birlikte “batı kaynaklı kısıtlamaların ekonomi üzerindeki etkilerini gidermeye yönelik katkılarının artarak, devam edeceğini” belirtti.

Mobil X-Ray cihazının ikincisinin de bir-bir buçuk ay içerisinde Girne Limanı’na monte edilerek, açılışının yapılacağını dile getiren Bolat, ayrıca Bakanlık olarak kayıt dışı ticari faaliyetleri engellemek amacıyla iki adet bavul X-Ray cihazını, iki tane de narkotik köpeğini KKTC’ye göndereceklerini kaydetti.

Maliye Bakanı Özdemir Berova ise törende yaptığı konuşmada X-Ray cihazının “devrim yaratabilecek bir adım” olduğu açıklamasını yaptı…

Tören için 190 bin TL harcandı

Öte yandan Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre UBP – YDP – DP Hükümeti tören için "Ağırlama, Tören, Fuar, Organizasyon Giderleri" kaleminden 190 bin TL harcadı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 190 bin TL; “tören gideri bedeli ile Ticaret Bakanlığı Heyeti konaklama, iaşe, transfer ve oluşabilecek diğer giderler” için ayrıldı.

Bu haber toplam 1642 defa okunmuştur