1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Türkiye ile Yunanistan arasındaki olumlu iklim, Kıbrıs’ta çözüme katkıda bulunacaktır”
“Türkiye ile Yunanistan arasındaki olumlu iklim,  Kıbrıs’ta çözüme katkıda bulunacaktır”

“Türkiye ile Yunanistan arasındaki olumlu iklim, Kıbrıs’ta çözüme katkıda bulunacaktır”

Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atina’da konuştu, Türkiye-Yunanistan arasındaki olumlu iklimin, Kıbrıs’ta adil, kalıcı, sürdürülebilir ve karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm bulunmasına katkıda bulunacağını belirtti.

A+A-

Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atina’da konuştu, Türkiye-Yunanistan arasındaki olumlu iklimin, Kıbrıs’ta adil, kalıcı, sürdürülebilir ve karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm bulunmasına katkıda bulunacağını belirtti; “Kıbrıs çözümünün sonuçları beklediğimizden çok daha faydalı olacaktır” dedi.

Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, The Economist Dergisi tarafından Yunanistan’ın başkenti Atina’da 28. Yuvarlak Masa Zirvesinde konuştu.

Türkiye ile Yunanistan arasında son günlerde olumlu bir iklim olduğuna dikkat çeken Abdullah Gül, bu olumlu iklimin, Kıbrıs sorununa, adadaki gerçekler temelinde adil, kalıcı, sürdürülebilir ve karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm bulunmasına da katkıda bulunacağını belirtti.

Gül, “Kıbrıs çözümünün sonuçları beklediğimizden çok daha faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye-Yunanistan arasındaki sıcak havanın, Enerji arzından bölgesel güvenliğe ve NATO-AB işbirliğine kadar pek çok sorunlu konunun çözümüne katkıda bulunacağının altını çizen Gül, “Hepsinden önemlisi, bu çözüm tüm Akdeniz bölgesine refah ve zenginlik getirecektir. Bu stratejik perspektifi gözden kaçırmamalıyız” dedi.

Bu haber toplam 1051 defa okunmuştur