1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UFÜ, Hazırlık Okulu akademisyenleri 12th Workshop Festivali'ne katıldı
UFÜ, Hazırlık Okulu akademisyenleri 12th Workshop Festivali'ne katıldı

UFÜ, Hazırlık Okulu akademisyenleri 12th Workshop Festivali'ne katıldı

Uluslararası Final Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin İngilizce eğitimi konusunda gerçekleştirilen “Pooling Connections” temalı akademik 12th Workshop Festivali'nde geniş katılımla temsil edildi.

A+A-

Uluslararası Final Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin İngilizce eğitimi konusunda gerçekleştirilen “Pooling Connections” temalı akademik 12th Workshop Festivali'nde geniş katılımla temsil edildi. Uluslararası Final Üniversitesi öğretim üyeleri katıldıkları konferansta akademik çalışmalarını paylaştı. Uluslararası Final Üniversitesi konferansta hazırlık okulu öğretim üyeleri Uzm. Halil Ercan, Uzm. Reema Aslan ve Uzm. Abbas Hadizadeh İngilizce dil eğitiminin geliştirilmesi konusunda farklı dallarda gerçekleştirdikleri çalışmalarını konferansta sundu.

 

Telaffuzun geliştirilmesi ele alındı

Uluslararası Final Üniversitesi Öğretim Üyesi Uzm. Halil Ercan meslektaşı Doç. Dr. Naciye Kunt ile gerçekleştirdiği “İngilizceyi Yabancı Dil Olarak Öğrenen Öğrenciler İçin th (/ð / ve /θ/) Ünsüz Seslerindeki Gelişme” başlıklı bildiriyi sundu. Uluslararası Final Üniversitesi hazırlık sınıflarında İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen farklı ülkelerden öğrenciler üzerinde gerçekleştirilen çalışmada, İngilizce öğreniminde th (/ð / ve /θ/) ünsüz seslerinin telaffuzu ile ilgili çalışmalar gerçekleştirildi. Sosyal yaşamda dilin kullanımı ve telaffuzun geliştirilmesini amaçlayan uygulamalı çalışma sonuçları konferansta akademik camia ile paylaşıldı. Çalışmada, öğrencilerin dört aylık eğitimi ve pekiştirme çalışmaları sonrasında yapılan telaffuz ölçümlerinde büyük oranda ilerleme görüldüğü ve ilerlemenin (/θ/) ünsüz sessinde %79 oranına, (/ð /) ünsüz sesinde ise %92 oranına çıktığı saptandı. Yapılan çalışmanın sonuçlarının Kuzey Kıbrıs’taki İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen yabancı-yerli öğrenciler ve İngilizce eğitmenleri açısından önem taşıdığı düşünülmektedir. Çalışmanın aynı zamanda öğrencilerin teorik bilgilerinin sosyal alanlarda uygulamayla pekiştirilmesinin eğitimciler tarafından teşvik edilmesinin öğrencilerin öğrenim sürecine olumlu etkilerini de ortaya koyduğu elde edilen bulgular arasındadır.

 

Öğretmen davranışlarının öğrenmeye etkileri

Uluslararası Final Üniversitesi Öğretim Üyesi Uzm. Reema Aslam Rao da konferansa “Öğretmenlerin Sınıftaki Motivasyon Davranışları – Kuzey Kıbrıs Üniversitelerindeki lisans öğrencilerinin durumu” başlıklı bildirisiyle katıldı. Çalışmada öğretmenlerin sınıf içindeki ve sınıf dışındaki davranışlarının öğrencilerin öğrenme süreçlerine etkisi araştırıldı. Çalışma sonucunda öğretmen eğiticileri için öğretmenlerin motive edici olumlu davranışlarının öğrencilerin öğrenme süreçlerine önemli etkiler ettiği ortaya kondu.

 

Okul öncesi öğrencilerinde şarkılarla İngilizce eğitimi

Uluslararası Final Üniversitesi Öğretim Üyesi Abbas Hadizadeh ise meslektaşı Sonia Jahangirian ile gerçekleştirdiği “Okul Öncesi Öğrencilerine İngilizce Öğretimi” başlıklı çalışmayı konferansta akademik çevrelerle paylaştı. Kuzey Kıbrıs’ta 4 – 6 yaş grubu öğrenciler üzerinde yapılan çalışmada bu yaş gurubundaki öğrencilerin İngilizce kelime hazinelerini şarkılar kullanılarak artırmak hedeflendi. Sekiz haftalık çalışma sonucunda öğrencilerin her birinin üç ile yedi kelime arasında gelişim kaydettiği saptandı. Bu çalışma sonuçları Kuzey Kıbrıs’ta okul öncesi öğretim sürecinde eğitim veren eğitimciler ve bu çağdaki öğrenciler açısından önem arz ediyor.

Bu haber toplam 1814 defa okunmuştur