UFÜ stüdyosundan ilk canlı yayın
Uluslararası Final Üniversitesi Televizyonu’nun ilk canlı yayını EGT Yayın işbirliğinde gerçekleştirildi.
Uluslararası Final Üniversitesi Televizyonu’nun ilk canlı yayını EGT Yayın işbirliğinde gerçekleştirildi. EGT Yayın’ın eğitim alanında popüler programlarından biri olan Eğitim ve Eğitim programı Uluslararası Final Üniversitesi stüdyosunda ortak yayın şeklinde gerçekleştirildi. Yükseköğretim alanında kamuoyunu bilgilendiren Eğitim ve Eğitim programının ortak yayın konuğu Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Final Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı İbrahim Taşel oldu. Program sunucularının sorularını yanıtlayan Taşel, bu yıl YÖK akreditasyonu alarak ÖSYM kılavuzuna giren üniversitenin on üç programıyla Türkiye’den de öğrenci almaya başlayacağını söyledi.
TAŞEL: FELSEFEMİZ HEM AKADEMİK HEM PRATİK ALANA YÖNELİK DONANIMLI BİREYLER YETİŞTİRMEK
Taşel, uzun yıllar eğitimcilik alanındaki tecrübelerini de paylaştığı programda, Uluslararası Final Üniversitesi hakkında bilgiler verdi, KKTC’de eğitim koşullarını anlattı. Üniversitenin eğitim felsefesi hakkında bir soruyu yanıtlayan Taşel, üniversitelerin bir ülkenin bilimsel düzeyine katkıda bulunmak ve meslek alanlarına donanımlı elemanlar yetiştirmek gibi iki temel işlevi bulunduğunu belirtti. Taşel, Uluslararası Final Üniversitesi’nin de temel misyonunun ülkenin bilimsel standartlarını yükselten, dünya bilimine katkıda bulunan akademisyenler yetiştirmek yanında, mesleğe uygun, alanında en iyi olan bireyler yetiştirmek olduğunu kaydetti.
“EĞİTİM MİLLİ BİR İŞTİR”
Eğitim alanında yöneltilen soruları da yanıtlayan Taşel, eğitimin bireyin dünyaya geldiği andan itibaren başladığını ifade ederek, bu nedenle eğitimin top yekün iyi bir noktaya getirilmesi için okul öncesi eğitimden başlamak üzere yeniden organize edilmesi gerekliliği üzerinde durdu. Taşel, öncelikle eğitim felsefesinin belirlenerek, bu doğrultuda adımlar atılması gerektiğini söyledi. “Eğitim millli bir iştir” diyen Taşel, her ülkenin eğitim sisteminin ülkenin koşulları, gelenek görenek, nüfus yapısı, genetik özellikleri de dahil olmak üzere dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ 13 PROGRAMIYLA ÖSYM KLAVUZUNDA
Uluslararası Final Ünivesitesi’nin Girne’de bir yıldan beri eğitim verdiğini anlatan Taşel, KKTC ve on sekiz farklı ülkeden öğrenci ile eğitime başlayan üniversitenin, bu yıl YÖK tarafından akredite edilmesiyle on üç bölümüne Türkiye’den öğrenci kabul etmeye başlanacağını kaydetti. Üniversite bölümleri hakkında gelen soruyu yanıtlayan Taşel, öğretmen yetiştirmenin öneminden yola çıkarak öncelikle Eğitim Fakültesi’ne ağırlık verdiklerini belirtti. Taşel, bu fakülte altında okul öncesi öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği, ilköğretim matematik öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna bağlı beden eğitimi öğretmenliği bölümlerinin bulunduğunu belirtti. Bunların yanında Fen Edebiyat Fakültesi’ne bağlı psikoloji bölümü de bulunduğunu belirten Taşel, hem pratik hem de teori alanında kaliteli öğretmenler yetiştirmek hedefinde olduklarını vurguladı. Mühendislik bölümlerine de önem verdiklerini dile getiren Taşel, Mühendislik Fakültesi altında, elektrik elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği bölümleri ile eğitim verdiklerini kaydetti. Taşel, Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı mimarlık bölümü ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı işletme, uluslararası finans ve turizm ve otelcilik bölümleri ile de hem akademik alana hem de mesleki alana kaliteli bireyler yetiştirme hedefinde olduklarını vurguladı.
Uluslararası Final Üniversitesi’nin ilk canlı yayını