1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. “Ülkeye kattığımız değer 1.8 milyar TL’ye yükselecek”
“Ülkeye kattığımız değer 1.8 milyar TL’ye yükselecek”

“Ülkeye kattığımız değer 1.8 milyar TL’ye yükselecek”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden medyayla buluştu, ‘Yeni Dünya’ misyonunu anlattı

A+A-


 

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, ülkemize bugüne kadar 1.6 milyar Türk Lirası katkı sağladıklarını belirterek, “Dijital değişim yolculuğumuzu ileriye taşıyarak önemli projelere imza atacağız, ülkemize önümüzdeki iki yılda 200 milyon TL daha değer katmayı hedefliyoruz” dedi.
“Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Yeni Dünya 2020” başlıklı basın toplantısı Lefkoşa Merit Otel’de yapıldı. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yeni Genel Müdürü Harun Maden, basın toplantısında medya yöneticileri ve gazetecilerle tanışırken, kendini tanıttı ve hedeflerini anlattı.
Çok sayıda gazeteci, yazar ve medya yöneticisinin izlediği basın toplantısında Harun Maden’e, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Genel Müdür Yardımcıları da eşlik etti.

turk.jpg

7’nci his: Dijitalleşme

İlk izlenim olarak ülkemizde teknolojiyi yakından izleyen ve son derece bilinçli bir toplumsal yapı gözlemlediğini anlatan Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gelişim potansiyeline dikkat çekti.
“Trafik ve engelliler odağında iki önemli etkinliğine katıldım, halkımızın duyarlılığı ve yoğun ilgisinden etkilendim” diyen Harun Maden, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sosyal sorumluluk projelerindeki öncü rolünden mutlu olduğunu söyledi.
Kuzey Kıbrıs’ın en büyük ailesine liderlik yapıyor olmanın gururunu taşıdığını belirten Harun Maden, “Turkcell Grup, dünyanın en önemli teknoloji markası olarak yenilikçi rolüyle sürekli kendisiyle yarışıyor” dedi.
“7’nci His” başlıklı bir video filmiyle başlayan basın toplantısında, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, dünyada 2020 yılına ilerlerken teknoloji yolculuğunu anlattı.
Dijital dünyanın yüzölçümünün, gerçek dünya sınırlarını aştığını belirten Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, ülkemizin de bu gelişmelere uzak duramayacağını belirtti.
“Görmek, işitmek, tat almak, koku almak ve dokunmak olarak bildiğimiz beş hissimiz var, dünyada bu beş hisse dokunan şirketler kazanıyor” diyen Harun Maden, “duyu dışı algı” olarak bilinen 6’ncı histen sonra şimdi yeni bir hissin hayatı tümüyle değiştirdiğini söyledi.
Dijital hissin yedinci his olarak yeni dünyaya yön verdiğini belirten Harun Maden, dünyamızda 2020’de 25 milyardan fazla akıllı sistemin birbiriyle senkronize olacağını belirtti.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in mobil iletişim ve teknoloji anlamında ülkemize hep ilkleri getirdiğini belirten Harun Maden, dijital değişimin de öncüsü olduklarını, yeni projelerle bu misyonlarını sürdüreceklerini belirtti.

“Yeni teknolojiler için varız”

“Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak 18 yaşındayız ve enerjimiz son derece yüksek” diyen Harun Maden, dataya entegre yepyeni teknolojiler için hazır olduklarını söyledi.
Maden sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün gerekli izinlerimizi aldıktan çok kısa süre sonra müşterilerimizi Turkcell kalitesiyle 4.5G teknolojisiyle buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Elbette güçlü hizmet için altyapı çok önemli. Bir an önce altyapı yatırımlarımıza başlamak istiyoruz. 2020 yılında hedefimiz 4.5G’den sonra 5G teknolojisini adamıza taşımak. Bugün müşterilerimizin %90’ı data kullanıcısı iken 2020’de %97’sinin data kullanıcısı olmasını hedefliyoruz, hatta %80’inin de 4.5G hızıyla hayata bağlanmasını istiyoruz. Müşterilerimize en ileri teknolojiyi sunarken, ülkemizin en önemli güzelliği olan güneşi teknolojimizle birleştireceğiz ve enerjimizin önemli bir kısmını solar enerji sistemlerinden sağlayacağız. 2020’de müşterilerimizin %80’inin dijital müşterilerimiz olmasını hedefliyoruz.”

1.8 milyar TL katkı hedefi

Harun Maden, basın toplantısındaki sunumun ardından şunları söyledi:
“Özellikle vurgulamak istiyorum. Kuzey Kıbrıs Turkcell, bu ülkeden kazandığını, yine ülkeyle paylaşacak. Teknolojiyle paylaşacak, dijital değişimle, nitelikli istihdamla, sosyal sorumlulukla paylaşacak. Bilişim Adası hedefine hep birlikte ulaşacağız. Hele ülkemizde on binlerce üniversite öğrencisinin olduğu ve sayılarının her geçen gün artığını düşünürsek bunu başarmak zorundayız. Yatırım yaptık, yapıyoruz, daha çok yatırım yapacağız. Bugüne kadar ülke ekonomimize 1.6 milyar TL katkı sağladık, 2020’de bu katkımız 1.8 milyar TL’ye çıkacak. Yani güzel ülkemize iki yılda 200 milyon TL daha değer sağlayacak, önemli teknolojilere imza atacağız.”
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, “Bu kadar 4.5G teknolojisinden bahsettik. Networkümüz hazır, biz hazırız” diyerek, toplantıya katılan basın mensuplarına 4.5G uyumlu sim kart armağan etti.

 


 

Ağcataş: 4.5G için hazırız


Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Alp Ağcataş da basın toplantısında altyapıda dijitalleşme ve 4.5G teknolojisine yönelik hazırlıklar hakkında bilgi verdi.
Turkcell’in Türkiye’de dünya ortalamasının üzerinde bir data indirme hızına ulaştığını belirten Ağcataş, bu deneyimi Kuzey Kıbrıs’a da taşımakta kararlı olduklarını belirtti.
“İnternetle birlikte yaşıyoruz, gücümüzün, güçlü alt yapımızdan kaynaklandığını biliyoruz” diyen Alp Ağcataş, en hızlı interneti ülke geneline yaydıklarını, ancak her zaman daha ileri teknolojilere ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Türkiye’de 14 aydır 4.5G’nin kullanıldığını anlatan Alp Ağcataş, ülkemizdeki değerlerin 25 kat daha hızlı bir sonuç ortaya çıktığını belirtti. Alp Ağcataş,  “Bu deneyimi aynı hız ve kalitede ülkemize taşıyacağız” dedi.

Bağımsız Araştırma Kurumları’nın yaptığı çalışma sonucunda, Türkiye’deki 4.5G deneyiminin Avrupa ortalamasının iki katı üzerinde bir hızda olduğunu belirten Ağcataş, “Kuzey Kıbrıs’ta da şebekemizi 4.5G'ye hazır hale getirdik. Bu süreç için fiber olmazsa olmazdır. Bunun için de yatırıma hazırız. 4.5G uyumlu telefon ve sim kartlarla müşterilerimizi de geleceğe hazırlıyoruz” diye konuştu.

Sorular, yanıtlar
 

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, basın toplantısında sorulara verdiği yanıtlarda, dijitalleşmenin tasarruf sağlayacağını ve maliyetleri de azaltacağını belirterek, “Dijitalleşme süreçleri insan hayatını kolaylaştırırken, tasarruf da sağlıyor, dijitalleşmenin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de maliyetleri düşüreceğini belirtti.
Maden, “Bilişim Yasası’nın hayata geçmesi”ne yönelik soruya, “İnsan kaynağı, bilgi, birikim ve deneyimlerimizle bu süreçlere her türlü katkıyı sunmaya hazırız” dedi.

Tarifelerle ilgili soruya yönelik, “Kıbrıs’ta ürün ve hizmetlerin pek çoğunda Türkiye’ye göre bir pahalılık” olduğunu anlatan Maden, bunun ada ekonomisinin koşullarının doğal sonucu olduğunu söyledi.
Avrupa’ya göre kıyaslandığı zaman Kuzey Kıbrıs’ta GSM fiyatlarının daha yüksek olmadığını söyleyen Maden, vergi farklılığından kaynaklanan bazı sonuçlar ortaya çıktığını, devletin vergi ihtiyacının da yine ekonominin gerçeğinden kaynaklandığını belirtti.
“Rekabetin sağlanması için iki operatör yeterlidir” diye düşündüğünü belirten Maden, üçüncü ya da dördüncü operatöre karşı olmadıklarını ancak bunun ekonominin büyüklüğü anlamında düşünülmesi gerektiğini anlattı.
Lisans maliyetleri,  yapılması gereken yatırımlar ve bu yatırımların geri dönüşü açısından üçüncü operatörün gelişinin çok kolay olmadığını söyleyen Maden, Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak kendilerinin bu yönde bir rahatsızlığını olmadığını ifade etti.
“Güneyle rekabete hazır mıyız?” sorusuna Harun Maden şu yanıtı verdi:
“Evet, biz altyapı olarak hazırız. 3 yıl öncesinden 4G için hazır olduk. Güneyde yaşayanlar 4G hizmeti alabiliyorlar, burada henüz bu hizmet sunulamıyor. Biz, buna hazırız ve bir an önce 4.5G hizmeti vermek istiyoruz. Bu alanda bir an önce gerekli düzenlemelerin yapılması son derece önemlidir.”

 “Numara taşınabilirliği” konusunda sürecin ilerlediğini ve takvimin çalıştığını belirten Maden,  “Biz gerekli hazırlıklarımızı yaptık” dedi.

Fiber altyapısının iletişimin can damarı bir anlamda aort damarı olduğunu söyleyen Maden, kendilerinin, sürecin ilerlemesi için her türlü katkıya hazır olduğunu söyledi. Maden, bu yönde atılacak adımlarının önemine dikkat çekti, “Buradan kazandığımızı yine bu ülkeye yatırıma dönüştürmemiz için bir an önce gerekli bürokratik süreçlerin de tamamlanması gerekiyor” dedi.
 

Bu haber toplam 4396 defa okunmuştur
Etiketler : , ,