1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. 'UYUŞTURUCU'DA ARTIŞ!
UYUŞTURUCUDA ARTIŞ!

'UYUŞTURUCU'DA ARTIŞ!

Polis Genel Müdürlüğü, 2012 yılında uyuşturucu suçlarından 319 kişinin tutuklandığını açıkladı. Cinslerine göre liman ve kapılarda ve yurt içinde el geçirilen uyuşturucu miktarlarını da açıklayan polis, uyuşturucuyla mücadelede en büyük görevin ailelere v

A+A-

 

 

Polis Genel Müdürlüğü, 2012 yılında uyuşturucu suçlarından 319 kişinin tutuklandığını açıkladı. Cinslerine göre liman ve kapılarda ve yurt içinde el geçirilen uyuşturucu miktarlarını da açıklayan polis, uyuşturucuyla mücadelede en büyük görevin ailelere ve eğitim kurumlarına düştüğünü vurguladı.

Polis geçen yıl yaklaşık 28 kg hintkeneviri, 3 gram kokain, 578 gram eroin, 1.5 kg ham afyon, 374 mg amfetamine, 30 kök hintkeneviri, 139 adet extacy hap, 3.5 kg sentetik cannabinoid, 1 hap, 345 mg da methylone ele geçirdi.

Polis Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, gerek başlatılan soruşturmalarla gerekse yapılan birtakım istatistiki çalışmalar sonrasında elde edilen verilerle son yıllarda uyuşturucu madde faaliyetleri kapsamında işlenen suçlarda artış olduğunun ortaya konduğu belirtildi.

 

“POLİSİYE TEDBİRLER YANLIŞ İNANÇ”

Yasadışı madde kullanımının artmasının en büyük nedenlerinden birinin, son döneme kadar sadece polisiye tedbirlerle mücadele edilebileceğine dair yanlış inanış olduğu ifade edilen açıklamada, ailelere ve eğitim kurumlarına düşen göreve dikkat çekilerek şöyle denildi:

“Oysa madde kullanımı bir başlangıç değil, kişinin gelişimi sürecinde o güne kadar yapılan yanlışların bir sonucudur.

“EN BÜYÜK GÖREV AİLELER VE EĞİTİM KURUMLARININ”

Bu nedenle madde kullanımı ile mücadelede en büyük görev ailelere ve eğitim kurumlarına düşmektedir. Biz Polis Genel Müdürlüğü olarak, kurum, kuruluş ve okullardan gelen eğitim taleplerine hiç düşünmeden olumlu yanıt vererek katkı koymaktayız.

Yasadışı madde kullanımı ile mücadelenin asıl hedefi ailelerin eğitimi ve eğitim kurumlarının bilinçlendirilip bu konuya yönlendirilmesi, gençlere yönelik faaliyetlere önem verilmesi ve gençlerin konuyu sahiplenmesin sağlanarak gençlerle birlikte mücadelenin yapılması gerekmektedir."

Polis Genel Müdürlüğü açıklamasında, bağımlılıkla mücadelede aile içi eğitimin çok önemli olduğu vurgulanarak “Ailelerin çocukları ile sağlıklı ilişkiler kurabilmeleri, onları dinleyebilmeleri, sosyalleşmeleri yönünde çaba sarf etmeleri belki de en önemlisi ‘hayır’ diyebilecek öz güveni gelişmiş çocuk yetiştirmelerini amaç edinmeleridir” denildi.

“BAĞIMLI DEĞİL, BAĞIMSIZ GENÇLER”

Gençlerle ilgili sloganın “bağımlı değil bağımsız gençler” olduğu ifade edilen açıklamada, sağlığını, işini kaybetmeyi, arkadaşlarından ve toplumdan dışlanmayı, cezaevine girmeyi kimsenin istemediği ancak uyuşturucu kullananların sonunun bunlar olduğu belirtildi.

“AİLENİN KUŞKUSU VARSA MUTLAKA DANIŞMALI”

Polis Genel Müdürlüğü açıklamasında, madde kullanımının aile içinde çözümlenebilecek bir sorun olmadığı; eğer ailenin böyle bir kuşkusu varsa hemen ilgili uzman ve psikologlara mutlaka danışmaları gerektiği vurgulanarak, ayrıca 156 Narkotik İhbar Hattı’ndan polis ulaşarak yardım talep edilebileceği vurgulandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1004 defa okunmuştur