1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Vatandaştan çalınan hayat pahalılığını ne zaman geri ödeyeceksiniz?”
“Vatandaştan çalınan hayat pahalılığını ne zaman geri ödeyeceksiniz?”

“Vatandaştan çalınan hayat pahalılığını ne zaman geri ödeyeceksiniz?”

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, hayat pahalılığının yanlış hesaplanması konusunda dava hazırlığında olduklarını belirtti, “Halkın alım gücünden çalınanlar ne zaman geri ödenecek?” sorusunu sordu.

A+A-

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, hayat pahalılığının yanlış hesaplanması konusunda dava hazırlığında olduklarını belirtti, “Halkın alım gücünden çalınanlar ne zaman geri ödenecek?” sorusunu sordu.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş yaptığı yazılı açıklamasında, hayat pahalılığının yanlış hesaplanması konusunda dava hazırlığında olduklarını açıkladı.

Meclis’te okunan “İstatistik Kurumu Verilerinin Gerçeği Yansıtıp Yansıtmadığının Araştırılmasına İlişkin Araştırma Komitesi Raporu”na dikkat çeken Maviş, hayat pahalılığının yanlış hesaplanması nedeniyle “halkın alım gücünden çalınanların” ne zaman geri ödeneceğini sordu.

Konuya ilişkin açıklamasında, Hayat pahalılığı oranlarının hatalı hesaplandığının, Meclis’te oy birliği ile kabul edildiğini vurgulayan Maviş, hükümetin ne zaman istifa edileceğini de sordu.

Açıklamanın tam metni şöyle:

"İstatistik Kurumu’nun her ay paylaştığı hayat pahalılığı oranlarında ‘siyaset eli’ şüphesinin derinleştiğini ve bu durumun kurumun itibarını zedelediği ile ilgili görüşlerimizi şubat ayında kamuoyu ile paylaşmıştık.

İstatistik Kurumu Verilerinin Gerçeği Yansıtıp Yansıtmadığının Araştırılmasına İlişkin Araştırma Komitesinin oy birliği ile onaylanan raporu mecliste okundu.

İstatistik Kurumu’nun, enflasyon hesaplaması için derlediği listedeki 829 madde çeşitinin, 97 tanesinin bir yıl boyunca sabit tutulduğunu ve hayat pahalılığının yanlış hesaplanması konusunda verilerin yanlış girildiğini de komite huzurunda kabul etti.

Hayat pahalılığı oranlarının hatalı hesaplandığı, Mecliste oy birliği ile kabul edildi.

 

Soruyoruz:

Hayat pahalılığını yanlış hesaplayıp halkın alım gücünden çaldıklarınız ne kadar ve ne zaman geri ödeyeceksiniz?

Vatandaştan ne zaman özür dileyeceksiniz?

En önemlisi de artık ne zaman istifa edeceksiniz?

Bu coğrafyada istifa, özür ve geri ödeme ile ilgili kamuoyunu şaşırtmayacağınızı düşündüğümüz için hukukçularımız ‘çaldıklarınızı geri ödeme’ konusunda dava hazırlığına başlamıştır."

Bu haber toplam 1044 defa okunmuştur