1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yargıç: “Para ve Kambiyo Yasası’nda yapılacak düzenleme 2 yıldır Meclis’te bekliyor”
Yargıç: “Para ve Kambiyo Yasası’nda yapılacak düzenleme 2 yıldır Meclis’te bekliyor”

Yargıç: “Para ve Kambiyo Yasası’nda yapılacak düzenleme 2 yıldır Meclis’te bekliyor”

Yargıç Ergüden, “Para ve Kambiyo Yasası’nda” yapılacak düzenlemenin 2 yıldır Meclis'te bekletildiğini, bu nedenle yüklü miktarlarda parayı beyan etmeden ülkeden çıkış yapmaya çalışan kişilere ne yazık ki sadece bin TL para cezası verilebildiğini söyledi.

A+A-

Ercan Havaalanı’ndan çıkış yaparken tasarrufunda 10 bin Euro veya muadili döviz veya Türk lirasından fazla olan 20 bin dolar bulunan Emrah Başaran hakkındaki dava Lefkoşa Kaza Mahkemesinde karara bağlandı.

Yargıç Jale Ergüden, “Para ve Kambiyo Yasası’nda” yapılacak düzenlemenin 27 Temmuz 2022 tarihinden beri Mecliste bekletildiğini, bu nedenle yüklü miktarlarda parayı beyan etmeden ülkeden çıkış yapmaya çalışan kişilere ne yazık ki sadece bin TL para cezası verilebildiğini kaydetti.

 

Suça öngörülen ceza 10 yıl hapis ya da bin TL para cezası

Yargıç Jale Ergüden huzurunda gerçekleştirilen karar duruşmasında Savcı Hasan Boşnak hazır bulundu.

Yargıç, sanığın “Para ve Kambiyo Yasasına” aykırı hareket suçundan yargılanarak, mahkûm edildiğini söyledi. 

Ergüden, sanığın normal şartlarda ağır cezada yargılanması gerektiğini, ancak suça öngörülen cezanın 10 yıl hapis ya da bin TL para cezası olduğunu, para cezasının miktarından dolayı Başsavcılığın yetkisiyle bu tür davaların alt mahkemede görüldüğünü belirtti.

Yargıç, “Para ve Kambiyo Yasasında” yapılacak düzenlemenin 27 Temmuz 2022 tarihinden beri Mecliste bekletildiğini, bu nedenle yüklü miktarlarda parayı beyan etmeden ülkeden çıkış yapmaya çalışan kişilere ne yazık ki sadece bin TL para cezası verilebildiğini kaydetti.

 

Ergüden: Bu tür suçlar arttı

Ergüden, bu tür suçların arttığına, her gün mahkeme gündemine 4 dosya geldiğine dikkat çekti.

Yargıç Ergüden, sanığın sabıkasız oluşu, özür dilediğini belirterek, yargılandığı ve mahkûm edildiği davadan bin TL para cezasına çarptırılmasına ve emare olan 20 bin doların kendisine iade edilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 882 defa okunmuştur