1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Yazlık Elbise Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Yazlık Elbise Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yazlık Elbise Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yaz ayları, sıcak hava ve güneşin etkisiyle terleme gibi sorunlar yaratabilir. Bu durum gün içerisinde konforsuz ve bunalım hislerine neden olabilir.

A+A-

YENIDUZEN ADVERTORIAL

Yaz ayları, sıcak hava ve güneşin etkisiyle terleme gibi sorunlar yaratabilir. Bu durum gün içerisinde konforsuz ve bunalım hislerine neden olabilir. İşte bunu için yaz aylarında kıyafet seçimi yaparken tasarım gibi unsurların yanında farklı unsurlara da dikkat etmekte fayda var. Böylece hem mevsimin modasını yakalamak hem de konforlu kombinler hazırlamak mümkün. Yazlık elbise seçimine dair tüm detaylar yazımızda buluşuyor. 

Yazlık Elbise Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan elbiseler, hem şık hem de rahat bir görünüm sunar. Ancak doğru elbiseyi seçmek, sıcak havalarda hem şık hem de rahat hissetmek için oldukça önemli. İşte bunun için elbiseleri değerlendirirken birçok unsurun göz önünde bulundurulması gerekir. İşte yazlık elbise seçiminde değerlendirilmesi gereken önemli noktalar:

Kumaş Yapısı

Yazlık elbise seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli unsurların başında kumaş seçimi gelmektedir. Sıcak havalarda terletmeyen, hafif ve nefes alabilen kumaşları tercih ederek şık ve konforlu kombinlere imza atılabilir. Zira bu kumaşlar, cildin rahat nefes almasını sağlayarak terlemeyi ve rahatsızlığı en aza indirir. Pamuk, keten ve viskon gibi doğal kumaşlar, yaz ayları için ideal seçenekler arasında. Sentetik kumaşlar ise genellikle terlemeye yol açabileceği ve cildi rahatsız edebileceği için yaz aylarında tercih edilmemesinde yarar var. Doğal kumaşlar, nemi emme ve dışarıya atma özellikleri sayesinde yaz sıcağında serin kalmanıza yardımcı olur.

Elbisenin Kullanılacağı Ortam

Yazlık elbise seçerken elbisenin kullanılacağı ortam da göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü yazlık elbise modelleri farklı alanlarda kullanım için özel olarak tasarlanabilmektedir. Örneğin genellikle günlük kullanım için seçilen elbiselerde rahatlık ön planda tutulurken, özel günler için daha şık ve zarif modeller tercih edilir. Plaj için tercih edilecek elbisenin ise hızlı kuruyan ve hafif bir yapıya sahip olması gerekir. Bunun için elbisenin kullanılacağı ortamı göz önünde bulundurarak doğru seçimi yapmak için gereklidir. Böylece hem istenen tarza uygun hem de ortama uygun bir görünüm elde edebilirsiniz.

Vücut Tipine Uygun Elbise Seçimi

Her vücut tipi farklıdır ve her tip, belirli elbise modelleriyle daha iyi uyum sağlar. Bunun için her modelde olduğu gibi yazlık elbise seçiminde de vücut tipini göz önünde bulundurmak gerekir. Böylece seçilen elbiseyle hazırlanan kombinlerde daha rahat hissedilir ve vücut görünümü en iyi şekilde yansıtılabilir. Örneğin kum saati vücut tipine sahip olanlar bel bölgesinin dar olduğu yazlık elbise modellerini değerlendirebilir. Bunlara ek olarak yazlık elbiselerin boylarını değerlendirirken de vücut hatlarını dikkate almak yerinde olacaktır. Çünkü elbise markalarında diz üstü, midi veya maxi boy modeller arasında farklı vücut tiplerine uygun birçok seçenek bulunur. Vücut hatlarına uygun bir elbise seçimi yaparak her alanda tarz ve çekici görünmek mümkün. 

Bu haber toplam 834 defa okunmuştur