1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. YORGANCIOĞLU'NDAN DEĞERLENDİRME
YORGANCIOĞLUNDAN DEĞERLENDİRME

YORGANCIOĞLU'NDAN DEĞERLENDİRME

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, meclis’te görüşülmekte olan Sosyal Güvenlik (değişiklik) Yasa tasarısı ile New York zirvesinden çıkan sonucu değerlendirdi… “Zirveden çıkan en iyi sonuç yeni zirve tarihi belirlenmesi”

A+A-

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, meclis’te görüşülmekte olan Sosyal Güvenlik (değişiklik) Yasa tasarısı ile New York  zirvesinden çıkan sonucu değerlendirdi…

 

 

“Zirveden çıkan en iyi sonuç yeni zirve tarihi belirlenmesi”

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na Maliye Teftiş Kurulu, muhalefet partileri ve sivil toplum örgütlerinin karşı çıkmasına karşın hükümetin vurdumduymazlığını sürdürmesi durumunda yasal yollara başvurmaktan şok eylemlere kadar her türlü yöntemi uygulayacaklarını kaydederek “çünkü böylesi vurdumduymaz anlayış devam ederse toplumsal uzlaşı istemedikleri gerginlik istedikleri anlamı çıkar” dedi.

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, bu sabah BRTK’da katıldığı programda Meclis’te görüşülmekte olan Sosyal Güvenlik (değişiklik) Yasa tasarısı ile New York zirvesinden çıkan sonucu değerlendirdi.  

Programda önce Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CTP-BG Genel Başkanı, tasarı ile çalışanların yükümlülükleri artırılırken kazanımlarının azaltıldığını kaydederek buna örnekler verdi.

Muhaceret Değişiklik yasasının da Meclis gündeminde olduğunu anımsatan Yorgancıoğlu, “Biz çalışma izniyle gelen ve işverenin ekonomik koşulların zorlaşması nedeniyle yatırım yapmamasından ötürü kayıt dışına düşen çalışanların affına onay veririz. Ama ülkeye ziyaretçi, turist olarak gelip, süreyi isteyerek aşıp kaçak duruma düşenlerin affını, nüfus yapısının değişmesiyle ilgili sonuç üreteceğinden, kabul edemeyiz” diye konuştu.

Tasarıda sosyal güvenlik ve sosyal sigortaların uyumlaştırılması hedef alınmış gibi gösterilmeye çalışıldığını ancak gerçekten tam tersine birbirinden ayırma olduğunu da belirten Özkan Yorgancıoğlu, bazı hakların kamu çalışanı için güvenceye alınmasına karşın özel sektörde işverenin insafına bırakıldığını vurguladı.

Yorgancıoğlu, Çalışma ve Sosyal Yardım Bakanı’nın partileri ziyaret etmiş olmasına karşın bu ziyaretlerin öneri almaktan çok bilgilendirme amaçlı olduğunu kaydederek, “biz, önerilerimizi komitelerdeki arkadaşlarımız aracılığıyla yaparız ama yapılan hiçbir öneri kabul edilmedi. Bir üyemiz son toplantıya katılmazken diğer üyemiz de 8’inci maddeden sonra komiteyi terk etti” diye konuştu.

İtirazlarının kabul görmemesi durumunda partinin durumu hukukçularıyla değerlendireceğini ve gerekirse hukuk yoluna gideceklerini açıklayan CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, şöyle konuştu:

“Toplumun en azından yarısından fazlasının kabul edeceği bir yasa olması gerekir. İktidarda olsanız bile halka rağmen yapılan bir yasa konusundaki ısrar makul görülemez. Eğer huzur aranıyorsa, diğer siyasi partilerin görüşlerine de saygılı olunmalı. Hükümetin vurdumduymazlığını sürdürmesi durumunda yasal yollara başvurmaktan şok eylemlere kadar her türlü yöntemi uygulayacağız. Çünkü böylesi vurdumduymaz anlayış devam ederse toplumsal uzlaşı istemedikleri gerginlik istedikleri anlamı çıkar”

Yorgancıoğlu, meclis’ten çekilip çekilmeyecekleriyle ilgili soruya ise koşulara bağlı olarak konuyu parti içinde tartışabileceklerini ifade ederek, “”henüz öyle bir noktaya geldiğimizi inanmıyorum” dedi..

 

 

LİDERLER GÖREVLERİNİ İYİ YAPMADI

 

Programda New York zirvesinden çıkan sonuçları da değerlendiren Yorgancıoğlu, 7 Temmuz’daki zirveden sonra BM Genel Sekreteri’nin iki liderin önüne ev ödevi ve takvim koyduğunu hatırlatarak, “her iki liderin görevlerini yeterince iyi yapmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bunu her iki lider yaptıkları açıklamalarda sıklıkla teyit etti. Ancak Kıbrıs Türk lideri Kasım zirvesine yaklaşılırken pozitif mesajlar vermeye başladı. Ancak baktığımızda verilen pozitif mesajların kaynakları Talat ve Hristofias’ın üzerinde anlaştıkları konulardır” diye konuştu. Yorgancıoğlu değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

“Zirvede ortaya çıkan sonuçlara baktığımızda en büyük pozitif sonuç yeni bir tarihin belirlenmiş olmasıdır. Diğer ipuçlarına bakıldığında çok fazla ilerleme olmadığı görüşülür. Anlaşılan konular zaten geçmişte anlaşılanlardır. Anlaşılmayanlar da eskiden üzerinde anlaşılmayan konular. ‘Hiç mi ilerleme olmadı?’ diye sorarsanız beklenildiği ölçüde olmadığını söyleyebiliriz. En azından yeni tarih saptanması pozitif bir gelişme. Bu açık pencere kullanılarak ocaktaki zirveye giderken her iki lideri zorlamak, alternatif düşünceler üretip önlerine koymak gerek. Bu pencere, kapanmadığı için, barış için bir fırsat. Ancak BM Genel Sekreteri, uluslar arası konferans garantisi vermiyor. ‘Işık görürsem’ diyor.”

Toplumda sorunun çözüleceğine olan inancın azalmakta olduğu yönündeki söylemlerle ilgili görüşünün sorulması üzerine ise Yorgancıoğlu, bu inancı canlandırmak için partiye görev düştüğünü vurguladı. Görevi yerine getirirken, var olan gerçekleri de gerek partililer gerekse halkla paylaşmak gerekliliğinin üzerinde duran CTP-BG Genel Başkanı, “İşer olumsuz gider sonuç kötü olursa, hayal kırıklığı daha büyük olur. Her şeyin tozpembe olduğu bir tablo çizersek” diye konuştu. Yorgancıoğlu, buna karşın yeni bir tarih verilmiş olmasını bir umut olarak niteledi ve “Yeni tarih yeni ödevler verildi. İki aylık sürede partimize hem halkın barışa olan inancını yüksek tutmak hem de Cumhurbaşkanının önüne yeni öneriler koymak görevi düşüyor. Tabi AKEL ve DİSİ ile görüşürken onlara, diğer yabancı diplomatlara da önerilerimizi” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1305 defa okunmuştur