1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. “Yunanistan hükümeti Kıbrıs sorununa ilişkin tam plan bekliyor”
“Yunanistan hükümeti Kıbrıs sorununa ilişkin tam plan bekliyor”

“Yunanistan hükümeti Kıbrıs sorununa ilişkin tam plan bekliyor”

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, Kıbrıs sorunu hakkında açıklamalarda bulundu.

A+A-

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, Kıbrıs sorunu hakkında açıklamalarda bulundu.

Haravgi gazetesi, Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis’in, “SKAİ” radyo kanalına verdiği söyleşide Kıbrıs sorunundan söz ettiğini yazdı.

Marinakis’in “Yunanistan hükümetinin, Kıbrıs sorununa ilişkin tam plan beklediğini” ifade ettiğini yazan gazete Marinakis’in söyledikleri konusunda net olmadığını ancak Atina’nın bu planı genel hatlarıyla bildiği ve somut hale getirilmesini beklediği imasında bulunduğunu belirtti.

Marinakis ilgili açıklamasında hükümetin, Dışişleri Bakanlığı’nın planı beklediğini, çünkü mevcutta daha geniş planın tasvirinin bulunduğunu ifade etti.

Kesin olan tek noktanın, sadece BM kararlarının öngördüğü çözümü görüşmelerinin olduğunu söyleyen Marinakis, planın görüşmeye girip girmediği şeklindeki bir soru üzerine,  planın iki tarafa da sunulmuş olması ve dışişleri bakanları düzeyinde ilerlemiş olması gerektiğini belirtti.

Kendilerine bağlı olmayan iki ön koşuldan söz eden Marinakis, bir diğer deyişle Kıbrıs Cumhuriyeti ve Yunanistan tarafından işlenecek olan nihai planı beklediklerini ifade etti.

Marinakis açıklamasında ayrıca Yunanistan Başbakanı Kiraikos Mitsotakis ile TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında New York’ta bir görüşmenin planlandığını da söyledi.

Politis gazetesi Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis’in açıklamalarını “Atina Bir Planın Yakında Sunulacağından Bahsediyor” başlığıyla aktardı.

Habere göre Marinakis açıklamasında ayrıca Atina’nın Kıbrıs sorununa ilişkin olarak doğası gereği iyimser olduğunu ifade etti.

Geçmişin kendilerini çok temkinli olmaya ittiğini belirten Marinakis, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan iki devlete dayalı çözümle ilgili duyulanların, çözüm isteğiyle mutlak şekilde ters olduğunu da ifade etti.

Bu haber toplam 1765 defa okunmuştur