1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Yunanistan’da Yaşayan Türk Kızı Fide Ve İkinci Solo Albümü ‘Büyü’
Yunanistan’da Yaşayan Türk Kızı Fide Ve İkinci Solo Albümü ‘Büyü’

Yunanistan’da Yaşayan Türk Kızı Fide Ve İkinci Solo Albümü ‘Büyü’

Yunanistan’da Yaşayan Türk Kızı Fide Ve İkinci Solo Albümü ‘Büyü’

A+A-


Ersin Kaşif

Başarılı bir sanatçıysan eğer, hangi coğrafyada olursan ol değerlisindir. Tabii ki, yaşadığın coğrafyanın sanat konusundaki seviyesi en baş koşul. Bu başarı ve sanata değer veren coğrafya örneği, bugünlerde Yunanistan ve Türkiyeli Türk kızı Fide arasında yaşanıyor. Bu güzel macera aslında 2010 yılındaki ilk albümle başlıyor. EMI Music tanıtımıyla sizlere Fide ve Büyü;
Yunanistan’da yaşayan Türk kızı Fide’nin kendi yazdığı Türkçe, Yunanca ve İngilizce sözlerden oluşan ikinci solo albümü ‘Büyü’ önümüzdeki hafta EMI Music etiketiyle piyasaya çıkıyor! İzmir’de doğan ve 2006 yılında Yunanistan’a yerleşen Fide, Mimis Plessas, Nikos Kypourgos, George Dalaras, Maria Farantouri, George Perris, Pantelis Thalassinos, Savina Yannatou ve Haig Yazdjian gibi birçok Yunan sanatçıyla çalışma fırsatı buldu.
2008 yılında Yunan Alpha TV’de Matomena Homata adlı kitaptan uyarlanarak çekilen TV dizisinde rol aldı. Dizi müziklerinin yer aldığı albümde de sözleri kendisine ait olan iki Vassilis Dimitriou bestesini seslendirdi. 2010 yılında yayımlanan ilk solo albümü ‘Bridges’ oldu. Sanatçı bu albümde Mimis Plessasa ait 10 şarkıya hem Türkçe söz yazdı, hem de bu şarkıları seslendirdi. Fide’nin ikinci solo albümü olan ‘Büyü’ ise sanatçının kendi yazdığı Türkçe, Yunanca ve İngilizce sözlerden; Mimis Plessas, Yiotis Kiourtsoglou, Nikos Kypourgos, Armenak Markosyan, Nassos Sopilis ve kendisine ait bestelerden oluşuyor.
Fide’yi siz de çok seveceksiniz!

ALBÜMDE YER ALAN ŞARKILAR: “1.Basit 2.Rahime 3.Bize Sadece Aşk Lazım 4.Yeşil Gökyüzü 5.Büyü 6.Havada 7. Bir Kış Sabahı 8. Ben Olayım 9. Kime Söyleyim Derdimi
10. Roots and Memories 11. Apla 12. Thelei Agapi I Zoi”
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ALFRED HITCHCOCK & HIS MUSIC
Alfred Hitchcock filmlerini bilmeyen yoktur. Korku, gerilim ve bu filmler için özel bestelenen müziklerle doruğa çıkan heyecan. Korku ve gerilim fimlerinden bu filmler için yapılan müzikleri çıkaracak olsak, bütün heyecanı bir anda yok ederiz. Peki arabanızda giderken sadece bu korku ve gerilim filmlerinin müziklerini dinlerseniz nasıl olur? Yine aynı heyecan tabii ki olamaz. Demek ki, film ve müziği ayırmak özellikle korku ve gerilim filmleri için bunu söyleyebilirim imkansızdır. Yine de Alfred Hitchcock’un ünlü filmerinin müziklerini dinlemek isterseniz işte size iki dopdolu cd. Kim bilir belki de kendi korku ve geriliminizi kendiniz yaratmak istersiniz ne de olsa müzikler hazır. Alfred Hitchcock imzalı filmlere ait yüzlerce müzik arasından derlenen bu 2 albümlük seçki, müzik dünyasının en orijinal soundtracklarını bir araya getirdi! Yeniden uyarlanan ve orkestrayla desteklenen şarkılar, Hitchcock’un onayladığı formatı bu albümde de koruyor.
Albümde yer alan şarkılar:
CD 1
North by Northwest Prelude (Bernard Herrmann)
Vertigo - Love Music (Bernard Herrmann)
Psycho Suite (Bernard Herrmann)
The Wrong Man Prelude (Bernard Herrmann)
The Man who Knew too Much Cantata The Storm Clouds (Bernard Herrmann)
Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be) (Doris Day)
Vertigo Prelude And Rooftop (Bernard Herrmann)
Bernard Herrmann on Film Music
CD 2
I Confess Theme (Dimitri Tiomkin)
Dial M for Murder Theme (Dimitri Tiomkin)
Rear Window Juke Box # 6 (Franz Waxman)
Suspicion Main Title (Franz Waxman)
Strangers On A Train Main Title (Dimitri Tiomkin)
To Catch A Thief Main Title (Lyn Murray)
Shadow Of A Doubt Main Title (Dimitri Tiomkin)
Rope Main Title (David Buttolph daprès Francis Poulenc)
Paradine Case (Franz Waxman)
Spellbound Prelude (Miklos Rozsa)
Spellbound Love Theme (Miklos Rozsa)
Spellbound Subconscious (Miklos Rozsa)
Spellbound Scherzo (Miklos Rozsa)
Spellbound Terror on the Ski Run (Miklos Rozsa)
Spellbound Spellbound Concerto (Miklos Rozsa)
Sir Alfred Hitchcock Kimdir?(1899 - 1980)

Gerilim ve korku türünün en büyük ustası sayılan yönetmen Hitchcock, 13 Ağustos 1899’da İngiltere’de dünyaya geldi, 19 Nisan 1980’de ABD’de hayata veda etti. Mizahi tatlar kattığı gerilim filmleri olağanüstü ilgi görmüş, Hitchcock adı ortalama izleyici için bir yıldızın adı kadar büyük önem kazanmıştır. Kendisi, eğlendirmenin ötesinde bir amaç taşımadığını ısrarla belirtmesine karşın, eleştirmenler filmlerinde derin felsefi boyutlar bulmuş, onu sinema sanatının büyük ustaları arasına sokmuşlardır. Genç sinemacıları da önemli ölçüde etkilemiş olan Hitchcock, 1979'da Amerikan Sinema Enstitüsü'nün Yaşamsal Başarı Ödülü'nü almış, ertesi yıl da Kraliçe II. Elizabeth kendisine "sir" unvanı vermiştir. Babası kümes hayvanları ticaretiyle uğraşan Hitchcock, Londra'da, St. Ignatius College adlı Cizvit okulunda okudu. Daha sonra Londra Üniversitesi'nde mühendislik öğrenimi gördü. 1920'de, Famous Players Lasky adlı ABD şirketinin Londra şubesinde sessiz filmlerin ara yazı tasarımlarını hazırlayarak sinema dünyasına girdi. İlk filmini 1925'te çekti. Ertesi yıl yönettiği The Lodger (Kiracı), daha sonra Hitchcock adıyla özdeşleyecek olan gerilim türündeki ilk yapıtıydı. Blackmail (1929; Şantaj) ise ilk sesli İngiliz filmi oldu. The Thirty-nine Steps (1935; 39 Basamak) ve The Lady Vanishes (1938; Bir Kadın Kayboldu), gibi klasikleşmiş filmlerinin ardından İngiltere'den ayrılarak Hollywood'a yerleşti. Oradaki ilk filmi Rebecca (1940; Rebecca), en iyi film dalında Oscar kazandı.
Filmleri:  "The Pleasure Gardon" (1925- ilk), "The Lodger" (26), "The Ring" (27), "Blackmail- Şantaj" (29), "Murder- Cinayet" (30), "Number Seventeen- 17 Numara" (32), "The Man who Knew Too Much- Çok Bilen Adam" (34), "The Thirty-Nine Steps- Otuzdokuz Basamak" (35), "The Lady Vanishes- Bir Kadın Kayboldu" (38), "Rebecca" (40), "Suspicion- Şüphe" (41), "Saboteur- Sabatör" (42), "Shadow of A Doubt- Şüphenin Gölgesinde" (34), "Spellbound- Öldüren Hatıralar"- (45), "Notorious- Aşktan da Üstün" (46), "Rope- Ölüm Kararı" (48), "Stage Fright- Sahne Korkusu" (50), "Strangers on A Train- Trendeki Yabancılar" (51), "Dial M for Murder- Cinayet Var" (54), "Rear Window- Arka Pencere" (54), "The Man who Knew Too Much" (56), "Vertigo- Ölüm Korkusu" (58), "North by Northwest- Gizli Teşkilat" (59), "Psycho- Sapık" (60), "The Birds- Kuşlar" (63), "Topaz" (69), "Frenzy- Cinnet" (72).

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jimmy Fallon İkinci Stüdyo Albümü ‘Blow Your Pants Off’ İle Karşınızda!
Amerikalı aktör & komedyen Jimmy Fallon, yeni albümünde Paul McCartney, Bruce Springsteen, Justin Timberlake, Dave Matthews, Eddie Vedder ve daha birçok starla birlikte şarkılarını seslendiriyor. Fallon, Blow Your Pants Off albümüyle 2013 Grammy Ödülleri tarafından Yılın En İyi Komedi Albümü ödülünü kazandı! (EMI MUSIC) Meraklılarına.
Albümde yer alan şarkılar:
01 Neil Young Sings Fresh Prince Of Bel-Air
02 History Of Rap (Feat. Justin Timberlake)
03 Tebowie
04 Scrambled Eggs (Feat. Paul McCartney)
05 The Doors Sing Reading Rainbow
06 Balls In Your Mouth (Feat. Eddie Vedder)
07 My Upstairs Neighbors Are Having Sex (And Listening To The Black Eyed Peas)
08 Bob Dylan Sings Charles In Charge
09 Walk Of Shame (Feat. Dave Matthews)
10 Slow Jam The News (Feat. Brian Williams)
11 New French Girlfriend
12 Cougar Huntin (Feat. Big & Rich)
13 You Spit When You Talk
14 Friday (Feat. Stephen Colbert)
15 Neil Young Sings Whip My Hair (Feat. Bruce Springsteen)

Bu haber toplam 2250 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 104. Sayısı

Adres Kıbrıs 104. Sayısı