Zeytinlik Koruma İnisiyatifi eylem yaptı
Eylemde köyün demografisini değiştirecek adımların atıldığı, bölgedeki yeşilin yok olduğu, dere yataklarının toprak ve molozla dolduğu vurgulandı.
Zeytinlik Koruma İnisiyatifi eylem yaptı, köyün demografisini değiştirecek, ev görünümlü yurt binalarının yapılarak, beton yığınlarının yükselmesine dikkat çekildi.
Dün sabah gerçekleşen eylemde bölgedeki yeşilin yok olduğuna, dere yataklarının toprak ve molozla dolduğuna vurgu yapıldı
Paşa, endişeleri dile getirdi
Bölge halkının da destek verdiği eylemde Zeytinlik Koruma İnisiyatifi adına basın açıklamasını Halil Paşa okudu.
Paşa, Zeytinliğin ‘ranta teslim edilmek istendiğini’ savundu, yasaların uygulanması için Hükümete çağrıda bulundu.
Paşa, yaptıkları eylemlere hükümet ve kamuoyu nezdinde farkındalık yaratıldığını ancak sevinçlerinin 1 yıl sürdüğünü söyledi.
Şu anda bölgede beton yığınlarının yükseldiğine dikkat çeken Paşa, bu konudaki endişelerini dile getirdi.
“Biz Girne ve Templos coğrafyasında yaşayanlar olarak her türlü kirlenmeye savaş açtık” diyen Paşa,
Özetle şöyle devam etti: “Girne’de İmar Planı olmayınca, rant belirleyici olup çıktı. Önce araziler yağmalandı. Kıyılar parsel parsel peşkeş çekildi. Sonra sıra çok katlı inşaatlara onay vermeye geldi. O da yapıldı. Girne şehri trafik keşmekeşine, belediyenin kanalizasyonları işlevsizliğe, kent gürültüye ve kirliliğe teslim edildi. Deniz, liman ve şehrin sokakları ağır-ağır kokmaya başladı.
Şimdi “Girne kaybedildi” deniyor. Sanki bu ülkeyi şimdiye kadar yöneten biz değil de uzaylılarmış gibi!
Templos’un doğasını ve tarihini koruyabilecek miyiz?”
Hükümete ve belediyeye çağrı…
Hükümet ve belediyeye çağrıda bulunan Paşa, moloz dökenlerin, dereleri dolduranlarına, toprak dağları oluşturanlarına ceza kesilmesini istedi.
Paşa, İmar Planı’nın daha fazla gecikmeden hayata geçmesi gerektiğini de vurgulayarak, yatırımların köyün tarihine, doğasına uygun olarak yapılmasını istedi.